Atenció al client: D-J 09:00h – 14:00h / 15:00h – 18:00h DV – 08:00h – 16:00h

CONSULTA AQUÍ si repartim al teu CP

CONSULTA AQUÍ si repartim al teu CP

Fotografia: Crema de coliflor del xef Xavier Pellicer en el restaurant Xavier Pellicer.

La coliflor és un vegetal crucífer que pertany a la família Brassicaceae. Es pot utilitzar de diferents maneres, tant crua com cuinada. És una font important de vitamines i minerals. Té un cultiu molt antic procedent d’Àsia. El seu punt òptim és a l’hivern, concretament els mesos d’octubre a l’abril.

Us mostrem com fer una crema de coliflor lleugera, rapida i espectacular amb la nostra Coliflor ecològica.


Dificultat: Fàcil
Temps total: 55 m
Elaboració: 10 m
Cocció: 45 m


El secret d’aquesta recepta es tracta en ajustar la cocció per a potenciar les seves característiques. Una cocció curta fa sortir aquests sabors típics de les cols, mentre que si s’allarga el temps les aromes se suavitzen.


Ingredients necessaris per a 4 persones:


Elaboració:

  1. Tallar les fulles de la coliflor i la part més gruixuda i fibrosa de la tija, reservant-los. Separar unes quantes flors petites senceres i trossejar la resta de la coliflor, incloent-hi la tija que no hem descartat. Tallar els extrems del porro, deixant només fins a la part de verda més clar. Tallar en rodanxes i fer el mateix amb la ceba.
  2. Escalfar en una olla un rajolí d’oli i daurar el porro i la ceba amb un polsim de sal, removent constantment durant 5-7 minuts fins que es daurin una mica. Afegir la meitat de la coliflor trossejada, remoure bé i cobrir amb aigua. Portar a ebullició, baixar el foc i coure durant 15 minuts. Incorporar llavors la resta de la coliflor, remoure, afegir una mica més d’aigua si fes falta i deixar coure uns 15-20 minuts més.
  3. En una paella escalfar un doll d’oli Oliva Verge i afegir les petites flors que hem reservat. Cuinar a foc mitjà-fort, removent constantment, fins que es daurin bé, amb un toc cruixent.
    Treure, amanir amb el vinagre de Jerez al gust i reservar.
  4. Triturar la crema de coliflor fins a deixar-la molt fina, ajustant la quantitat d’aigua al gust per a tenir la textura desitjada.
    Salpebrar i servir amb les flors cruixents de coliflor.

Bon Profit!

Comparteix:

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn

Deixa un comentari